Sanolin
Personal Life Coaching

Sanolin activiteiten

Op de dag van aankomst worden jij en de andere deelnemers persoonlijk op de luchthaven opgehaald door Peter. Jullie rijden naar de locatie waar het Sanolin programma plaatsvindt en waar jullie verblijven. Je kunt je rustig op de kamer installeren en opfrissen, waarna je in de loop van de middag de locatie kunt gaan verkennen. Onder het genot van een glaasje cava en Spaanse tapas proef je alvast de sfeer van de dagen die gaan komen en maak je kennis met je Sanolin coach. De eerste avond krijg je op de locatie het diner aangeboden. We houden daarbij graag rekening met jouw dieetwensen of eventuele allergieën. Geef die bij aanmelding door. De rest van de avond vul je naar eigen keuze in. Voorafgaand aan het diner neemt Peter jou mee naar zijn wijnkelder voor een aromaproeverij, waar je kennis maakt met de bijzondere wijnen uit de Valenciaanse regio.

De volgende dag staat om 8.30 uur het ontbijt klaar. Mocht je daarvoor al een duik willen nemen in het zwembad of in de omgeving van de locatie willen wandelen, dan staat je dat natuurlijk geheel vrij. Na het ontbijt vinden de coachingssessies plaats. Van 13.00 tot 14.00 uur wordt de lunch geserveerd en maak je samen met je vriendinnen een keuze uit de voorgestelde activiteiten:

1. Bezoek aan Valencia via een fietstoer met proefverrassing. Tijdens deze fietstoer onder Nederlandse begeleiding ontdek je een deel van het mooie historische centrum. Ook fiets je een stuk door het uitgestrekte Turia park en zie je de spectaculaire ontwerpen van Ciudad de las Artes y de las Ciencias. De tocht gaat door knusse straatjes, gezellige pleinen en komt langs een aantal unieke spots, waar je begeleider je leuke weetjes en verrassende anekdotes vertelt. Tussendoor wordt gestopt voor een drankje op een gezellig terras en onderweg krijg je iets lekkers te proeven. De toer maak je op een Corina fiets. Na de fietstoer kun je zelf verder de stad verkennen, shoppen en aansluitend dineren in een typisch restaurant, waarvoor Peter je graag wat tips geeft en desgewenst een tafel reserveert. Je gaat samen als groep met de metro naar Valencia en komt ook samen met de metro weer terug. Kosten fietstoer inclusief vervoer per metro heen en terug: € 35,00 per persoon zijn inbegrepen. Het diner en de drankjes die je in het restaurant nuttigt zijn voor eigen rekening.

2. Wandeling door het historische centrum van Valencia. Lijkt het je leuk om meer te weten te komen over de schoonheden in het historische centrum van Valencia op een verfrissende manier? Tijdens de stadswandeling wandel je samen met een Nederlandstalige gids langs verschillende bezienswaardigheden door het centrum van Valencia die je meer vertelt over het ontstaan van de stad, leuke weetjes, legendes en meer. Houd je niet van saaie, langdradige historische opsommingen met te veel jaartallen? Deze stadswandeling is niet alleen leerzaam, maar ook erg leuk om te doen. Naast bekende historische monumenten, komen ook lokale producten, gewoonten en feesten aan bod. Ook smul je tijdens de stadswandeling van een proefverrassing… En wat dat is, dat houden we nog even geheim! Duur: 2,5 uur, inclusief korte pauze voor een drankje (water, frisdrank, thee, koffie, bier of wijn). Na de wandeling kun je zelf verder de stad verkennen, shoppen en aansluitend dineren in een typisch Spaans restaurant, waarvoor Peter je graag wat tips geeft en desgewenst een tafel reserveert. Je gaat samen als groep met de metro naar Valencia en komt ook samen met de metro weer terug. Kosten wandeling inclusief vervoer per metro heen en terug: € 35,00 per persoon zijn inbegrepen. Het diner en de drankjes die je in het restaurant nuttigt zijn voor eigen rekening.

3. Uitwaaien op een van de schitterende stranden van Valencia. Je begint de uitstap op het strand Las Arenas van waaruit je door kunt lopen naar het aangrenzende strand Malvarosa. Je kunt lekker zwemmen in de zee als je dat fijn vindt. Aansluitend ga je samen dineren in een van de gezellige restaurants aan het strand. Peter geeft je graag wat suggesties en reserveert graag een tafel voor jullie zodat je zeker bent van een mooi plekje, omdat het doorgaans erg druk is. Je gaat samen als groep met de metro naar Valencia en komt ook samen met de metro weer terug. Kosten vervoer per
metro heen en terug: € 5,00 per persoon zijn inbegrepen. Het diner en de drankjes die je in het
restaurant nuttigt zijn voor eigen rekening.

4. Workshop Flamenco dansen in L’Eliana. Gedurende 1,5 uur neemt een flamenco instructrice je mee in de ins en outs van deze bijzondere Spaanse dans uit de regio Andalusië. ’s Avonds dineer je in een restaurant in L’Eliana waar Peter vooraf een tafel voor jullie reserveert. Voor deze activiteit wordt de groep door Peter op de locatie afgezet en ook weer opgehaald. Kosten: € 35,00 per persoon zijn inbegrepen . Het diner en de drankjes die je in het restaurant nuttigt zijn voor eigen
rekening.

5. Cultuur opsnuiven in een van de vele musea van Valencia. Drie musea die een bezoekje absoluut de moeite waard zijn, zijn de volgende:

MUSEO FALLERO - De maand maart staat in Valencia in het teken van Las Fallas, het grootste jaarlijks terugkerende feest in Valencia. Tijdens de Fallas zie je overal in Valencia enorm grote gekleurde piepschuim beelden staan. Deze ninots/fallas worden aan het eind van het Fallas feest verbrand. Eén ninot, blijft slechts bewaard. Deze is terug te zien in het Fallero museum. Wil je een indruk krijgen van de ninots/fallas? Dan is een bezoekje aan het  Museo Fallero  zeker aan te raden.

MUSEO DE BELLAS ARTES - Voor de kunstliefhebber is het Museo de Bellas Artes (Museum van de Schone Kunsten) een echte aanrader. Hier huist een belangrijkste kunstcollectie met vele invloedrijke werken uit de Spaanse geschiedenis. Zo zijn er schilderijen van Valenciaanse grootmeester, zoals Francisco Ribalta, te vinden, maar ook internationale kunstenaars als Velázquez en Van Dyck hebben er een plaats. De kunst aan de muren is niet het enige bijzondere aan dit museum. Het pand zelf is ook een echte bezienswaardigheid. Met de beeldschone helblauwe koepel, een prachtige patio uit de Renaissance en een tentoonstelling van archeologische vondsten is dit museum een echte aanrader. En een bezoek is geheel gratis!

KERAMIEKMUSEUM - Valencia is beroemd om zijn keramiek en in de regio Valencia zijn dan ook verschillende grote
keramiekbedrijven gevestigd. In het museum kun je de nationale keramiek tentoonstelling bekijken met keramiek uit het stenen tijdperk tot aan Picasso en meer. De keramiek collectie is gehuisvest in het ‘Palacio del Marques de Dos Aguas’, oftewel het paleis van de markies van de twee wateren. In dit paleis kun je verschillende vertrekken bekijken, waaronder de balzaal, de rookkamer, de eetkamer, een slaapkamer en nog veel meer ruimtes.

Praktische tips voor leuke eetgelegenheden
De kosten voor een goed verzorgde driegangen maaltijd schommelen rond de € 35,00, inclusief 2 glazen wijn en water. Natuurlijk kun je ook goedkoper goed eten. Peter geeft graag een aantal suggesties voor leuke en goede eetadresjes.

   

 • boot
 • paella
 • Valencia 13
 • Valencia 14
 • Valencia 2
 • Valencia 3
 • Valencia 6
 • Valencia 5
 • Valencia 8
 • wijnkelder
 • fiets